Dringende hulp nodig?

Ook als het heel snel moet gaan, steken wij een tandje bij en helpen wij u uit de nood! 050 20 19 28

Ruimdienst

Ruimen of ledigen van beerputten

Het gebruik van een beerput of aalput is de laatste jaren sterk afgenomen in vergelijking met een septische put. Beerputten zijn voornamelijk nog te vinden in oudere woningen. In tegenstelling tot een septische put is een beerput volledig afgesloten en niet aangesloten op het rioleringsnet. Een beerput dient louter als opslag, terwijl een septische put een goed werkend afbraak rendement heeft.


Wanneer dient uw beerput geledigd te worden?

Het aantal keren dat uw beerput dient geledigd te worden, is afhankelijk van de grootte van de beerput en van het aantal inwonende personen.

Wanneer uw toilet niet vlot meer kan doorspoelen, is dat een voorteken dat de beerput dient geruimd te worden. Wij raden u aan om bij te houden wanneer u uw beerput laat ruimen door De Waterbeer, zodat u dit terug tijdig kan plannen en niet hoeft te wachten tot u problemen krijgt. Als u een beerput niet tijdig laat ruimen, neemt u het risico dat de beerput overloopt en dan zullen uw afvoerleidingen verstoppen met als gevolg dat er zich onaangename geuren zullen verspreiden in de woning.


Tips van De Waterbeer

  • Noteer de data wanneer u uw beerput laat ruimen
  • Je kan zelf de beerput checken en kijken hoe hoog het afval of de beer reeds staat om problemen te vermijden.

Een ideale partner De Waterbeer: snel en heel vriendelijke service. 


Woont u in de binnenstad of in een smal straatje of steegje?

Voor De Waterbeer is dit geen enkel probleem. Wij beschikken over een kleinere ruimwagen voor de moeilijk bereikbare plaatsen. Gelieve dit te melden bij de aanvraag zodat we hiermee rekening kunnen houden in de planning.


Gerelateerde diensten
Bel de servicelijn van De Waterbeer. Wij staan klaar voor u.

BVBA Vanhove Cleaning
De Arend 17
8210 Zedelgem

Maatschappelijke zetel:
Bruggestraat 73
8820 Torhout

T 050 20 19 28
F 050 24 02 96
BE 0458.941.741

 info@dewaterbeer.be
 volg ons op facebook